racket services van bespanner steve pilmeyer
snaren op set

Advies tennissnaren

Soorten tennissnaren

Bij het kiezen van de juiste tennissnaren voor je racket is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Een van de belangrijkste aspecten is het materiaal waarvan de snaren zijn gemaakt. Er zijn verschillende soorten tennissnaren beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Een populaire keuze onder professionele spelers zijn de natuurlijke darmsnaren. Deze snaren worden gemaakt van dierlijke darmen. Leuk feitje, per setje darm van 12 meter zijn 2 koeien nodig. Dat is ook de reden dat darmsnaren over het algemeen vrij prijzig zijn. Overigens een kleine kanttekening, profspelers die gebruik maken van darm snaren gebruiken dit allemaal in de vorm van een hybride bespanning. Dit houdt in een halve set darm voor de lengte snaar en een halve set polyester snaar voor de breedte (of andersom uiteraard). Darmsnaren staan bekend om hun comfort en speelbaarheid. Ze bieden een uitstekende balcontrole en geven een goede feedback bij het raken van de bal. Darm houdt erg lang zijn spanning vast en dat is een van de redenen waarom profspelers steeds vaker weer voor een darm bespannig kiezen. Ook is een darmsnaar zeer aanbevolen voor spelers die last hebben van een tennisarm. Vanwege de elasticiteit van de snaar is een darmbespanning zeer armvriendelijk! Voor spelers die op zoek zijn naar duurzaamheid en controle, zijn polyester snaren een goede optie. Deze snaren zijn gemaakt van kunststof materialen en bieden een goede mix van kracht en controle. Ze zijn ook minder gevoelig voor verschuiven en over het algemeen geeft een polyester een hoger spinpotentieel van darm snaren of multifilamenten. Polyestersnaren zijn ideaal voor spelers die op zoek zijn naar extra spin en controle. Ze hebben een coating waardoor de snaren meer bewegingsvrijheid hebben en daardoor is het makkelijker om met tipspin te spelen. Deze snaren zijn echter minder comfortabel dan andere soorten snaren en kunnen meer belasting leggen op de arm. Hierom raden wij polyester snaren af voor recreatieve spelers die vrij vlak spelen en voor mensen met een tennisarm. Voor spelers die op zoek zijn naar een combinatie van comfort en duurzaamheid, zijn multifilament snaren een goede keuze. Deze snaren bestaan uit meerdere lagen en bieden een goede demping van trillingen, wat resulteert in meer comfort tijdens het spelen. Tot slot zijn hybride snaren een interessante optie voor spelers die specifieke eigenschappen willen combineren. Bij hybride snaren wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten snaren in de lengte- en breedterichting van het racket. Zo kun je bijvoorbeeld de duurzaamheid van polyester snaren combineren met het comfort van multifilament snaren. Het kiezen van de juiste tennissnaren is dus afhankelijk van je speelstijl en persoonlijke voorkeuren. Combineer niet zomaar snaren met elkaar. Kiest u bijvoorbeeld voor een polyester snaar met een scherpe hoek in de lengte en een hele zacht multi in de breedte? De kans is groot dat de scherpe poly de zachte multi snel doorsnijdt en u dus niet lang gebruik kan maken van deze combi. Neem snel contact op om te overleggen welke hybride bespanning u het beste zou kunnen proberen.

De levensduur van een tennissnaar

De levensduur van een tennissnaar kan sterk worden beïnvloed door verschillende factoren. Hieronder zijn de belangrijkste factoren opgesomd:

**Snaar spanning:** De spanning van de snaar is van groot belang. Een te hoge spanning kan leiden tot snelle breuk, terwijl een te lage spanning kan zorgen voor verminderde controle.

**Frequentie van spelen:** Hoe vaker u speelt, hoe sneller de snaar zal slijten. Een snaar heeft geen onbeperkte levensduur en helaas zien we nog veel te vaak dat tennissers te lang doorspelen met een versleten bespanning. Een veel gebruikte (globale) regel voor het bespannen van uw racket: Het aantal keer dat u per week tennist, is het aantal keren dat u per jaar uw bespanning zou moeten vervangen. Dit kan misschien veel klinken. Maar ondanks dat uw bespanning misschien nog heel is is deze waarschijnlijk toch zijn rek en spanning al flink verloren. De bespanning doet het nog wel. Maar speelt niet optimaal en helpt u niet mee het beste uit uw tennis te halen.

**Onderhoud:** Een snaar kan niet echt onderhouden worden. Echter zijn er wel kleine dingen die u kunt doen om versnelde slijtage te voorkomen. Zoals:

1. laat uw racket niet in de auto liggen. Door de hoge tempraturen in de zomer zal uw bespanning sneller zijn spanning verliezen in de auto. Hitte is funest voor uw bespanning.

2. Niet met uw racket uw schoenzool leeg tikken. Al deze korrels gravel, smashcourt of zand kunnen tussen uw snaren komen. Dit kan wrijving veroorzaken en er voor zorgen dat uw bespanning sneller breekt.

3. En deze spreekt voorzich, maar tik niet met uw bespanning op bankjes, stoeltjes of netpalen. Een klein scherp randje raken en PATS. Daar gaat de bespanning.

**Speelstijl:** De speelstijl van de speler is ook van invloed. Een agressieve speler zal sneller slijtage veroorzaken dan een meer defensieve speler. Hier heeft vooral bijvoorbeeld de hoeveelheid topspin een groot effect op snaar slijtage.

**Snaardikte en materiaal:** De snaardikte en het materiaal van de tennissnaar zijn belangrijk. Een dunnere tennissnaar zal sneller slijten dan een dikkere snaar. Daarbij moet wel gezegd worden dat het gevoel bij een dunnere snaar betere is dan bij een dikkere snaar. Bij Racketservices kunt u altijd gratis uw bespanning laten controleren. Wij meten uw bespanning na met een ERT300 apparaat om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt blijven presteren op de tennisbaan.

Het belang van een goede tennissnaar

Een juiste tennissnaar kan blessures voorkomen. Het is daarom belangrijk om de juiste snaar te kiezen voor uw tennisracket. Het materiaal van de snaren kan een groot verschil maken in het spel en het voorkomen van blessures. Bij het kiezen van de juiste tennisracket snaren is het belangrijk om rekening te houden met uw speelniveau en speltype. Afhankelijk van deze factoren zal een bepaalde snaar beter bij u passen dan de ander. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij een specialist zoals Racketservices. Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw tennisracket, zodat u blessures kunt voorkomen en optimaal kunt presteren op de tennisbaan.

Wat is de ideale tennissnaar?

Het kiezen van de ideale tennissnaar kan een lastige taak zijn voor veel spelers. Er zijn namelijk veel verschillende soorten snaren op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Wat voor de ene speler de perfecte snaar is, kan voor een ander juist helemaal niet prettig spelen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar uw speelstijl, niveau en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van de juiste tennissnaar.

Of u nu op zoek bent naar meer controle, power, comfort of spin, er is altijd een snaar die bij uw wensen aansluit. Het is daarom aan te raden om verschillende soorten snaren uit te proberen en te experimenteren om te ontdekken welke snaar het beste bij u past. Bij Racketservices gaan we graag de zoektocht naar de juiste snaar met u aan. Maak snel een afspraak om samen te overleggen welke soort snaar er het beste bij u past en we gaan opzoek naar de ideale setup voor uw tennisracket.

Bij ons bedrijf bieden wij een uitgebreid assortiment aan tennis snaren en helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het selecteren van de ideale tennissnaar voor uw racket.

Wat is voor mij de meest ideale snaar?

Als speler is het belangrijk om te weten dat de keuze voor de ideale snaar afhankelijk is van verschillende factoren.

**Type speler:** Ten eerste is het type speler van groot belang. Een beginner zal bijvoorbeeld andere eisen stellen aan een snaar dan een professionele speler.

**Speelstijl:** Daarnaast speelt ook de speelstijl een rol. Ben je een agressieve speler die veel spin gebruikt, of juist meer defensief ingesteld? Dit heeft invloed op de keuze voor de juiste snaar.

**Budget:** Tot slot is het budget een factor om rekening mee te houden. Het is belangrijk om eerlijk te zijn over jouw kunnen op de tennisbaan wanneer je advies vraagt aan een van onze racketservices specialisten. Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze op het gebied van snaren voor je tennisracket. Met behulp van onze tennissnaar advies en expertise kun je de perfecte snaar kiezen die past bij jouw spel en budget. Kom snel een kijkje nemen in ons ruime assortiment en ga samen met onze tennissnaar en bespanspecialist Steve aan de gang met de juiste snaar voor jou.

welke bespanning past bij mij?

Bij het adviseren van een tennissnaar gaan wij u veel vragen stellen. Op basis daarvan kunnen wij u de juiste snaar aanraden. Denk hierbij aan vragen als: Hoelang speelt u al? Slaat u vaak uw bespanning kapot? Speelt u met veel topspin? Zoekt u meer power of meer controle? Heeft u last van blessures? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor het bepalen van de juiste bespanning bij de juiste speler.

Benieuwd welke snaar het best bij u past? Neem contact op met Steve, de tennisspecialist van Veldhoven en omgeving. Hij kent bijna elke tennissnaar en weet precies bij welke speler welke snaar past. Steve is naast bespanner ook tennistrainer en heeft hierdoor veel ervaring met recreatieve tennissers en hun bespanning.

Voor persoonlijk advies over tennissnaren en het maken van de juiste keuze voor uw tennisracket, kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder om uw spel te verbeteren en het maximale uit uw tenniservaring te halen. Wij werken altijd op afspraak. Zo kunnen we de tijd nemen om voor u de juiste bespanning te bepalen.

waarvan zijn de snaren van een tennisracket gemaakt?

Bij het kiezen van nieuwe snaren voor je tennisracket is het belangrijk om te weten waarvan de snaren gemaakt zijn. Er zijn verschillende materialen waaruit de snaren van een tennisracket kunnen bestaan, waaronder polyester (monofilament), multifilament, nylon/synthetic gut en runderdarm. Polyester snaren, ook wel monofilament genoemd, zijn bekend om hun duurzaamheid en controle. We hebben het dan over duurzaamheid in de zin van, deze snaar breekt niet snel. Nadeel van polyester tennissnaren is dat ze sneller hun spanning verliezen ten opzichte van multiflament snaren. Ze bieden spelers de mogelijkheid om krachtige slagen te maken met veel spin. Multifilament snaren daarentegen zijn gemaakt van meerdere vezels en staan bekend om hun comfort en gevoel. Deze snaren absorberen trillingen en verminderen de impact op de arm van de speler. De ideale snaren voor spelers met armblessures zoals bijvoorbeeld een tennisarm. Nylon of synthetic gut snaren zijn populaire keuzes vanwege hun betaalbaarheid en allround prestaties. Ze bieden een goede mix van duurzaamheid, kracht en comfort. Tot slot worden runderdarm snaren beschouwd als de crème de la crème van tennis snaren vanwege hun ongeëvenaarde gevoel en controle. Erg armvriendelijk en een super goed spanningsbehoud. Let er bij darm wel op dat ondanks de darmsnaren van tegenwoordig gecoat zijn en weersomstandigheden minder belangrijk zijn dan vroeger. Darmsnaren kunnen nog altijd niet tegen vocht. Met een darmbespanning spelen in een stortbui? Geen goed idee. Bij het kiezen van de juiste tennissnaren is het belangrijk om rekening te houden met je speelstijl, niveau en persoonlijke voorkeuren. Door de verschillende materialen te vergelijken en te experimenteren, kun je uiteindelijk de snaren vinden die het beste bij jou passen en je tenniservaring naar een hoger niveau tillen.

hoe weet je of je tennis bespanning nog goed is?

Om te weten of je tennis bespanning nog goed is, zijn er verschillende manieren om dit te controleren. Ten eerste is het belangrijk om op te letten op verlies van spanning in de snaren. Als de snaren beginnen te verschuiven of als je merkt dat je minder controle hebt over de bal, kan dit een teken zijn dat je bespanning aan vervanging toe is. Het schuiven van de snaar kan ook betekenen dat u met meer topspin bent gaan spelen en hoeft dus niet perse een slecht teken te zijn. Bovenstaand is slechts een indicatie. Een andere manier om de conditie van je bespanning te controleren is door aan de spanning van de snaren te voelen. Als de snaren slap aanvoelen, is het waarschijnlijk tijd om je racket opnieuw te laten bespannen. Vaak hoort u dan dat de snaar lang na trilt en een wat lager geluid maakt dan bij een vers bespannen racket of een racket met een hoger aantal kilo’s. Het wordt aangeraden om regelmatig je racket opnieuw te laten bespannen om optimaal te kunnen blijven presteren op de tennisbaan. Bij ons kunt u met vakkundige apparatuur uw bespanning gratis laten controleren, zodat u altijd zeker weet dat uw racket in topconditie is.

Duurzaamheid van tennissnaren

Tennissnaren zijn minder duurzaam dan veel mensen denken. Zelfs als een bespanning er nog heel uitziet, kan deze al aan vervanging toe zijn. Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met slijtage, maar ook met het verlies van spanning en rek in de tennissnaar. Dit is op het eerste oog niet zichtbaar en het is dus erg belangrijk dat u dit met regelmaat laat controleren. Hier hebben wij een bepaalde spanningsmeter voor genaamd ERT300. Dit apparaat meet wat we met het blote oog niet kunnen zien. Hierdoor kunnen wij u een beter inzicht geven in of uw bespanning aan vervanging toe is ja of nee.

Het belang van de juiste spanning

1: De juiste spanning van de tennissnaren is essentieel voor een goede performance op de baan. Een te hoge spanning kan leiden tot meer trillingen en dus meer kans op blessures.

2: Experimenteer met verschillende spanningen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw spel. Het behoud van controle en power zijn cruciaal bij het kiezen van de juiste spanning voor jouw tennissnaren. Dit is voor iedereen anders en als frequente speler dus belangrijk om een keer flink mee te testen. Om vervolgens te weten wat voor jou ideaal is.

3: Het regelmatig laten controleren en opnieuw laten bespannen van je racket kan helpen om de juiste spanning te behouden. Zo zorg je ervoor dat je altijd optimaal kunt presteren op de tennisbaan.