racket services van bespanner steve pilmeyer

 

 

Tennisracket customize service

Wat is tennisracket customizing

Het customizen van een tennisracket noemen we ook wel tunen. Racket tuning van uw tennisracket kan van belang zijn voor elk soort speler. Ook als recreant kan dit belangrijk zijn. Op deze pagina leest u wat tennis tuning van bijvoorbeeld uw tennisracket kan doen voor uw spel. Bij onze tennisracket customize service bieden wij de mogelijkheid om het racket aan te passen naar de specifieke behoeften van de speler. Dit houdt in dat we het gewicht, swingweight en balans van het racket kunnen tunen om zo de prestaties op de baan te optimaliseren.

Door het customizen van het tennisracket zorgen we ervoor dat we afwijkende variabelen die nou eenmaal bij een tennisracket horen aanpassen. Hierdoor kunt u nooit meer het tennisracket de schuld geven als u verliest 😉

Onze tennisracket tuning service is geschikt voor spelers van alle niveaus, van beginners tot ervaren professionals. Of u nu op zoek bent naar meer power, spin of controle, wij kunnen het racket aanpassen naar uw wensen en behoeften. Dit doen we met loodstrips en/of silicone kit. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tennisracket customize service en ontdek hoe wij u kunnen helpen om het beste uit uw spel te halen.

Waarom moet u uw rackets laten customizen?

Tennisrackets zijn vanuit de fabriek nooit hetzelfde. Ondanks dat ze dezelfde specs aangeven zitten er bijna altijd verschillen tussen. Over het algemeen zien we dat tennisracket fabrikanten een marge houden van maar liefst 7 procent. Maar als we bijvoorbeeld het gewicht van het tennisracket nemen. Kan dat betekenen dat racket #1 7 procent lichter is dan hij zou moeten zijn. En racket #2 wijkt 7% af met een hoger gewicht. Zo zit er 14% verschil tussen 2 tennisrackets. Met onze customize service kunnen wij er voor zorgen dat de rackets die u gekocht heeft identiek gelijk zijn aan elkaar. Waardoor u geen verschil meer voelt in uw tennisrackets. Door middel van tennisracket tuning kunnen we de grip, het gewicht, de swingweight en de balans van uw racket precies afstemmen op uw wensen en speelstijl. Het tunen van uw tennisrackets kan ervoor zorgen dat u consistentie in uw spel krijgt. Als al uw rackets hetzelfde aanvoelen, kunt u met meer vertrouwen en comfort spelen, wat uw prestaties ten goede zal komen. Bij Racketservices.com bieden we een professionele tennisracket customize service aan. Steve hebben jarenlange ervaring en kunnen uw rackets tot in de perfectie afstemmen. Steve Pilmeyer heeft verschillende cursussen gevolgd om ervoor te zorgen dat hij alles weet van het customizen van uw tennisracket. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tennisracket tuning diensten.

Verschil racket matching en racket customizing

Bij onze tennisracket customize service bieden wij zowel racket matching als racket tuning aan. Het verschil tussen deze twee diensten is belangrijk om te begrijpen. Racket matching houdt in dat we ervoor zorgen dat alle rackets van een speler exact hetzelfde zijn. Dit betekent dat het gewicht, balanspunt en swingweight van elk racket gelijk worden gemaakt. Hierdoor kan de speler consistentie ervaren bij het spelen met verschillende rackets. De verschillen in tennisrackets kunnen enorm zijn. En we geven u graag voorbeelden van waarom het uitmeten van tennisrackets belangrijk is. Kijk doorvoor op onze pagina Racket matching.

Racket tuning, ook wel bekend als racket customizing, gaat een stap verder. Bij deze service passen we de specificaties van het racket aan op basis van de behoeften en speelstijl van de tennisser. Denk hierbij aan het aanpassen van het gewicht, de balans en de swingweight van het racket. Spelers kiezen bijvoorbeeld voor een tennisracket van 300 gram. Maar willen graag het racket 20 gram zwaarder maken. Met onze racket customizing service is dit geen enkel probleem. We zorgen ervoor dat de rackets de specificaties behalen die u wenst en dat alle rackets gelijk zijn aan elkaar. Het is hiervoor wel van belang dat uw rackets niet teveel afwijken. We kunnen namelijk een tennisracket niet zo makkelijk lichter maken. Ook het omlaag halen van de swingweight is erg lastig en proberen wij te vermijden. Er zijn trucs voor maar dit komt niet ten goede van de fabrieksgarantie van uw tennisracket. Racket customizen zorgt ervoor dat het racket optimaal presteert voor de speler en kan helpen bij het verbeteren van de algehele speelervaring. Of je nu op zoek bent naar racket matching of racket tuning, bij ons bent u aan het juiste adres voor het optimaliseren van uw tennisracket. Kies voor Racketservices om alles uit uw tenniservaring te halen.

Voor welke tennissers kan tennisracket tuning nuttig zijn

Voor professionele tennissers is tennisracket tuning een essentieel onderdeel van hun spel. Door kleine aanpassingen aan het racket kunnen zij hun prestaties optimaliseren en een voorsprong behalen op hun concurrenten. Door de eventuele verschillen die in een racket zitten aan te passen en eventueel het racket precies op hun spel aan te passen kan een professionele tennisser net dat beetje extra performance uit zijn materiaal halen.

 

Ook voor amateur tennissers die regelmatig spelen kan tennisracket tuning nuttig zijn. Door het racket af te stemmen op hun speelstijl, kunnen zij meer controle en comfort ervaren tijdens het spel.Voor amateur tennissers is customizing vooral interessant als het tennisracket bijvoorbeeld erg afwijkt. Of als ze bijvoorbeeld hun oude racket te licht vinden en een zwaarder tennisracket willen zonder een nieuw tennisracket te willen kopen.

 

Tennissers met blessures of lichamelijke beperkingen kunnen baat hebben bij tennisracket tuning. Door het racket aan te passen op hun fysieke behoeften, kunnen zij blessures voorkomen en hun spel verbeteren. Zo kan een lager balanspunt helpen het tennisracket minder belastend voor de tennisarm te maken.

 

Junioren die hun spel willen verbeteren kunnen ook profiteren van tennisracket tuning. Door het racket aan te passen aan hun groeiende vaardigheden, kunnen zij hun techniek verfijnen en hun spel naar een hoger niveau tillen. Ook zien we vaak dat junioren getunde tennisrackets gebruiken om het mogelijk te maken met een zo licht mogelijk racket te spelen. Bijvoorbeeld: De speler wil graag spelen met een racket van 285 gram. Maar omdat het mogelijk is dat rackets afwijken kiezen ze er voor om met 1 versie lichter te spelen. Het kan namelijk zijn dat het racket wat ze gekozen hebben 285 zou moeten wegen. Maar in werkelijkheid 293 weegt. Dat racket is niet bruikbaar in dat geval. Om dat te voorkomen kiest de junior tennisspeler voor een racket van 270 gram. Mocht deze afwijken naar bijvoorbeeld 278 gram. Is dit racket nog steeds gemakkelijk naar 285 gram te customizen.

 

Voordelen van tennisracket customzing

Bij onze tennisracket customize service bieden wij de mogelijkheid om uw racket te tunen naar uw specifieke wensen. Een van de grootste voordelen van tennisracket customizing is dat er geen verschil meer is tussen al uw tennisrackets. De verschillen die in uw tennisracket zitten zijn door ons vakkundig gelijk gemaakt en uw tennisrackets zullen na het tunen dus ook gelijk aanvoelen. Hierdoor zit er geen verschil meer in de tennisrackets en kunt u zorgenloos switchen van rackets tijdens uw training of tenniswedstrijd. Daarnaast wordt het racket exact aangepast aan uw behoeften, waardoor u optimaal kunt presteren op de baan. Of u nu op zoek bent naar meer power, controle, spin of comfort, onze tennisracket tuning expert Steve Pilmeyer kan het racket zo aanpassen dat het perfect aansluit bij uw spelstijl en voorkeuren. Met onze customize service bent u verzekerd van een racket dat volledig op maat is gemaakt voor u.

Wat kan er aangepast worden aan een tennisracket

Bij onze tennisracket customize service bieden wij verschillende opties om jouw racket helemaal naar wens aan te passen.

Balanspunt aanpassen:

Een van de belangrijkste aspecten die aangepast kunnen worden is het balanspunt van het racket. Het balanspunt heeft te maken met de gewichtsverdeling van het tennisracket. Zit er meer gewicht in de top van het racket, zal het tennisracket wat meer power geven en zorgen voor een makkelijke swing. Wilt u liever meer controle? Dan maken we gebruik van silicone kit in de grip om het balanspunt naar beneden te krijgen. Hierdoor zal het racket meer controle geven.

 

Gewicht aanpassen:

Het gewicht van het racket kan ook aangepast worden, wat invloed heeft op de kracht en controle die je hebt tijdens het spelen. Het gewicht is makkelijk omhoog te brengen. Wilt u wat meer massa in het tennisracket zodat het racket stabieler wordt en meer power geeft? Geen enkel probleem. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij loodstrips in het racket plaatsen waardoor het racket stabieler wordt. Of als we het lood hoger plaatsen. Het racket meer swing krijgt.

 

Swingweight tunen:

De swingweight geeft aan hoe hard het racket zwaait. Een hogere swingweight zal makkelijker en sneller zwaaien. Maar ook minder controle geven en armbelastender zijn. Een swingweight die in balans is met het tennisracket waar u mee speelt is dus enorm belangrijk. Een te hoge swing weight kan blessures opleveren. Plak dus niet zomaar ergens in het racket lood maar laat dit doen door een customize expert van Racketservices.com.

 

Gripmaat aanpassen: Verder is het mogelijk om de gripmaat van het racket aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur. We kunnen uw gripmaat vergroten door bijvoorbeeld een krimpkous te gebruiken. Maar we kunnen ook uw grip kleiner maken door deze af te schuren of door de huidige pallet (kunstof materiaal wat de grip vormt) te vervangen door een nieuwe. Dit doen we met 3D geprinte pallets die door een Nederlandse collega worden geprint. Zo zijn we 100% zeker van de hoge kwaliteit. We kunnen deze pallet ook precies op maat voor u laten printen. Lees hier meer over bij ons advies over tennisgrips. Met onze tennisracket tuning service zorgen wij ervoor dat uw racket perfect afgestemd is op uw spel.

Wat kost tennisracket customizing?

Bij onze tennisracket customize service zijn er verschillende kosten waar rekening mee gehouden moet worden. Allereerst zijn er de materiaalkosten van de gebruikte materialen. Deze kunnen variëren afhankelijk van de wensen van de klant en het type racket dat wordt getuned. Wij werken vooral met 2 verschillende matieralen. lood en silicone. Waar lood een vrij hoge aanschafwaarde heeft, ligt die bij silicone een stuk lager. Is uw wens om vooral het balanspunt naar beneden te krijgen? Dat zal voordeliger zijn dan 10 gram lood in de top erbij. Daarnaast zijn er de arbeidskosten voor het customizen van het racket. Onze ervaren medewerkers zullen zorgvuldig te werk gaan om ervoor te zorgen dat het racket perfect wordt aangepast aan de wensen van de klant. Over het algemeen zien we dat de prijs voor het customizen van tennisrackets tussen de 20 en 30 euro per racket is. Met deze prijzen zijn wij van Racketservices een van de goedkoopste opties om uw tennisracket te laten customizen. Wilt u goedkoop rackets customizen? Neem dan snel contact op met Steve van Racketservices. Tot slot kunnen er eventuele kosten zijn voor specifieke verzoeken van de klant, zoals het toevoegen van bepaalde grip of het veranderen van de pallet van het tennisracket. Voor een vrij standaard pallet rekenen we over het algemeen 35 tot 40 euro inclusief materiaal en arbeidskosten. Wilt u een speciale vorm op maat hebben? Dan zullen de kosten daar iets boven liggen. Voor een gedetailleerde prijsopgave raden wij aan om contact met ons op te nemen, zodat wij een offerte op maat kunnen maken. Tennisracket tunen en tennisracket tuning is een vak apart en wij streven ernaar om onze klanten de beste service te bieden tegen een eerlijke prijs.