racket services van bespanner steve pilmeyer

Hoe kan ik een tennisarm verhelpen?

Een tennisarm verhelpen is niet gemakkelijk. Wij zullen u dan ook altijd aanraden om hier een fysio of dokter voor te raadplegen. Maar er zijn ook een aantal dingen die u wel zelf kunt doen om er voor te zorgen dat uw tennisarm niet erger wordt, of zelfs hoe u er van af kan komen. 

Wat kunt u zelf doen bij een tennisarm?

Om een tennisarm te voorkomen of te verhelpen zijn er verschillende dingen die u zelf kunt doen. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen:

1. Neem rust en verminder de belasting op uw arm door tijdelijk minder intensief te sporten of te werken met de arm. We begrijpen dat u graag snel weer de baan op gaat. Maar soms kan rust nemen wonderen doen voor uw tenniselleboog blessure.

2. Doe specifieke oefeningen om de spieren rondom de elleboog te versterken en zo de kans op een tennisarm te verkleinen. Ga voor oefeningen om uw tennisarm te verhelpen naar uw fysiotherapeut. Dit is samenwerking met de andere punten op deze pagina zullen meehelpen uw tennisarm te verhelpen.

3. Pas uw techniek bij het sporten of werken aan om overbelasting te voorkomen. Dit kunt u het beste met uw tennistrainer doen. Meldt uw trainer dat u last heeft van een tenniselleboog en vraag wat er aangepast kan worden waardoor u minder klachten gaat ervaren. Zorg er in ieder geval voor dat u zo min mogelijk in uw racket knijpt. En dat u een soepele, ontspannen zwaai maakt.

4. Controleer uw materiaal, zoals de bespanning van uw racket en de specificaties van uw racket, aangezien een tennisarm vaak veroorzaakt wordt door een slechte of oude bespanning of een racket met verkeerde specificaties. Op onze website zult u veel advies pagina’s vinden. Zo kunt u ook alle informatie over tennissnaren vinden. Maar hebben wij ook een uitgebreide pagina over waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw tennisracket.

Door bovenstaande tips te onthouden en gebruiken kunt uzelf alvast een voorsprong geven op het verhelpen van uw tennisarm. Wij raden u wel aan om ook contact op te nemen met een goede fysiotherapeut.